DEL

Randbøldalmuseet

Randbøldalmuseet ligger på en gammel fabriksgrund i det naturskønne Randbøldal, 11 km. øst for Billund og midt i Jylland. Her startede Engelsholm Papirfabrik i 1732. I 1847 blev produktionen lagt om til at fremstille garner og stoffer. I 1973 stoppede arbejdet på fabrikken, og i 1984 faldt den store bygning sammen. Tilbage står Magasinet, opført i 1918, som i dag rummer museet. Den gamle fabriksgrund er præget af vand fra såvel Vejle Å som de mange kilder, der springer på grunden.
Det er vandet, der i dag, som i gamle dage, giver liv i området. Dette kan opleves i vandeksperimentariet, hvor man kan lære at tæmme vandet ved hjælp af bl.a. møller og sluser.
Leg og håndværk er sat i centrum for at give oplevelser på tværs af generationer og en fornemmelse af stedets historie. Den kommer ind under huden, når man leger med vand både udenfor og i det indendørs vandværksted, eller når man prøver at lave papir, garn, filt, bånd og stoffer i husets kreative værksteder. Det vil ofte være muligt at møde forskellige kunsthåndværkere, som arbejder i huset. I loftetagens store rum er der skiftende udstillinger. Museumsbutik med udvalg af lokalt kunsthåndværk, brugsting, bøger, m. m. ude bydes på natur, fuglesang, legeplads, vand og plads til madkurv.
Der er tilknyttet ca. 25 frivillige til museet
Jelling Sparekasses Fond har givet økonomisk støtte til anskaffelse af 6 stk. snittebænke samt en kasse med snitteværktøj.

JELLING SPAREKASSES FOND
Jelling Sparekasses Fond blev stiftet den 10. januar 2007 af Jelling Sparekasse i forbindelse med sammenlægningen med Den Jyske Sparekasse.
Vi bygger på de samme værdier som Jelling Sparekasse, Ansvarlighed, frivillighed og nytænkning.
FORMÅL
Fondens formål er at yde støtte til almennyttige eller velgørende formål inden for den tidligere Jelling Sparekasses virkeområde:
JELLING VEJLE THYREGOD HORSENS HEDENSTED EGTVED og disse byers opland.

Fonden uddeler ikke legater.
FØLG OS PÅ FACEBOOK
JELLING SPAREKASSES FOND
Gormstorv 1
7300 Jelling
Telefon 75 87 14 22
jellingsparekassesfond@vestjyskbank.dk

© 2013 Jelling Sparekasses Fond