”Grænser og national identitet før, nu og i fremtiden” skal være en moderne folkefest i Jelling 24.-25. april 2020 for at markere Genforeningsjubilæet.
Folkefesten kombinerer 100 året for Genforeningen i 2020 med Jellings langvarige historie som identitetsmarkør og grænseland i bredeste forstand. Harald Blåtands store Jellingsten er en vigtig markør i etablering af dansk identitet, og under nationalismens opblomstring  blev Jelling en grænseby mellem kongeriget og hertugdømmet i Slesvig. 

Jelling Lærerseminarium blev oprettet i 1841 for bl.a. at uddanne lærere til at virke for dansk sprog og kultur. Efter 1864 spillede Jelling også en vigtig rolle for de dansksindede slesvigere, der kom til store folkefester i Jelling helt frem til efter genforeningen i 1920, og det var folkefester med over 1000 deltagere.
Den moderne folkefest er rettet mod at give aktører lejlighed til selv at nyfortolke begrebet inden for tre overordnede temaer, der tolker genforeningsjubilæet på hver deres måde:
- Fremtidens erindring
- Grænser for identitet og identitet for grænser
- Jelling som grænseby og centrum for national identitet

Folkefesten bliver i høj grad for børn og kommer for en stor del til at foregå på pladsen mellem Kongernes Jelling og Jellinghøjene. Sigurd Barrett kommer bl.a. og optræder med et nyt potpourri ”Sigurd fortæller om Genforeningen”.

Grænseforeningen Kreds 20 er tovholder på arrangementet, og de har aftale med 6 lokale partnere: Kongernes Jelling, Vejle Museerne, Jelling Lokalhistorisk Arkiv, Brandbjerg Højskole, Jelling Musikfestival og Byens Hus samt Vejle Kommune. Desuden en række lokale aktører.

Jelling Sparekasses Fond har givet et beløb til planlægning af det store arrangement.